Prof.Dr.

Makine Mühendisliği Bölümü

yasari@sakarya.edu.tr

Hakkında

2011-Bügün, Prof. Dr., Sakarya Üniversitesi, Makina Mühendisliği Bölümü, Termodinamik ve Isı Tekniği Anabilim Dalı.

2006- 2011, Doç. Dr., Sakarya Üniversitesi, Makina Mühendisliği Bölümü, Termodinamik ve Isı Tekniği Anabilim Dalı.

2002-2006, Yrd. Doç. Dr., Sakarya Üniversitesi, Makina Mühendisliği Bölümü, Termodinamik ve Isı Tekniği Anabilim Dalı.

2004-2005, Y. Subay. Milli Savunma Bakanlığı, Araştırma Geliştirme (Ar-Ge) ve Teknoloji Dairesi Başkanlığı, Ankara.

1995-2002, Arş. Gör., Sakarya Üniversitesi, Makina Mühendisliği Bölümü, Termodinamik ve Isı Tekniği Anabilim Dalı.

Öğrenim Durumu

1997- 2002, Sakarya Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Makina Mühendisliği, Enerji Bilim Dalı, Doktora Programı.

1998 – 1999, İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Makina Mühendisliği, Enerji Bilim Dalı, Doktora Programı.

(Doktora süresince YÖK’ün 35. maddesi gereği, İTÜ’ye Arş. Gör. olarak gitmesi gerektiğinden devam etmedi)

1997 – 1997    University of Sheffield  (İngiltere),  Doktora öncesi araştırma.

1995 – 1997, İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Enerji Programında Yüksek Lisans.

1995-1996, İstanbul Teknik Üniversitesi, Dil ve İnkılap Tarihi Bölümü, Yüksek Lisans İngilizce Hazırlık.

1990-1994, İstanbul Teknik Üniversitesi, Sakarya Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü.

Lise, İstanbul Bahçelievler Lisesi

Ortaokul, Rize Fındıklı Ortaokulu

İlkokul, Rize Ardeşen Doğanay Köyü

Sevdiğim Sözler

Gideceğin yeri bilmiyorsan, vardığın yerin önemi yoktur.

Hedefiniz varsa, vaktiniz vardır.

Yanlış yaşanmış yılları silmeye pişmanlığın silgisi yetmez. Çünkü hayat sadece doğruları yaşamaya yetecek kadardır.

Hiçbir mazeret, başarının yerini tutamaz.

Doğruluk size asla ihanet etmez.

A little difference can make all of the differences (University of Sheffield, 1997).

NOT:  Facebook,  instagram hesabı yoktur.

Uzmanlık Alanları

• Isı Transferi
  • Termodinamik

Öğrenim Bilgileri